Trein ontspoord na botsing met vrachtwagen

vrijdag 23 oktober 2015

Westdorpe - Donderdagmiddag is op de Industrieweg-zuid een goederentrein in botsing gekomen met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. Een Belgische trekker met tankoplegger kwam vanuit de richting Yara. De 45-jarige bestuurder uit het Franse Barlin negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht en reed de Spoorweg op waar op dat moment vanuit de richting Westdorpe een goederentrein kwam aanrijden. De trein was geladen met grote rollen staal. Beide voertuigen kwamen in botsing, waardoor de vrachtauto kantelde en de locomotief en de eerste wagen ontspoorde. Naast schade aan beide voertuigen ontstond ook aanzienlijke schade aan het spoor en het wegdek.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd en met een ambulance naar een ziekenhuis in Gent gebracht. Hij is niet levensgevaarlijk gewond.

Na de melding van het ongeval werden naast enkele politie-eenheden ook meerdere brandweerwagens en ambulanceteams ingezet. Ook is een traumahelikopter ter plaatse geweest.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Hierbij is de weg ter plaatse afgesloten. Diverse getuigen zijn gehoord. Ook is een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd, waarbij ook agenten van de Landelijke Eenheid zijn ingezet.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zuiddorpe | 112 alarmeringen Zuiddorpe | Goedkoop Tanken in Zuiddorpe | Supermarkten in Zuiddorpe | Weerbericht Zuiddorpe